projecten & publicaties > Eva Blaak

 uitgave 21 'De 666 arcades van Bologna'

idee DEBOKOFHETLOKET / Eva Blaak - fotografie, ontwerp, tekst, zeefdruk/bindwerk DEBOKOFHETLOKET / Eva Blaak - techniek digitale print, zeefdruk, bindwerk - formaat 6 x 10 cm. - oplage 200 exemplaren - kosten 10,00 -bestelformulier

19 juni 2007

Vol trots presenteer ik u uitgave 21, de eerste uitgave van het jaar 2007, met de titel 'De 666 arcades van Bologna'. Een uitgave die is ontstaan na een bezoek aan Bologna (Italië) eind februari.

Dit jaar staan de drie uitgaven van DEBOKOFHETLOKET in het teken van de pelgrimage. Aanleiding voor dit thema is het feit dat ik in de zomer van 1997 de Camino de Santiago heb gelopen. Ervaringen tijdens deze tocht vormden de basis voor mijn afstudeerproject; het boek 'Ultreia'. Nu, tien jaar later, gebruik ik het thema pelgrimage opnieuw vanuit een ander perspectief.

De 666 arcades van Bologna is dus nummer 1 in de triologie.
De ontstaansgeschiedenis van dit boekje is een pelgrimage opzich. De wandeling naar de Basilica Santuario della Madonna boven op de berg, het fotograferen van de nummers, bij thuiskomst de selectie van de foto's en het maken van het document. Het printwerk, snijwerk, vouwwerk en raapwerk. Het zeefdrukken, het gaatjes prikken, binden, lijmen en nog eens lijmen. En dat alles in een oplage van 200 exemplaren...

Dit project is gesponsord door BeBe Print te Kampen en Buhrman Ubbens te Zuthpen en had nooit gerealiseerd kunnen worden zonder de hulp van mijn moeder, Sigrid Spier en Jerry Veldhuizen. Ik wil iedereen hiervoor hartelijk danken. Ook dank aan Ilse Buelens en Sven de Smet in Bologna voor hun warme gastvrijheid!

Bent u nieuwsgierig geworden naar de bijzondere overdekte galerij in Bologna kijkt u dan nog even verder op mijn website. Hier zijn naast foto's van het maakproces van de uitgave ook foto's te bekijken van de bijzondere locatie.

Voor nu wens ik u veel kijkplezier en een een fijne zomer toe! Ondertussen werk ik aan de volgende pelgrimage dus houdt uw brievenbus in de gaten..

Met vriendelijke groet,
Eva Blaak