DEBOKOFHETLOKET presenteert LAST WEEK PART 3
tijdens FOCUS 1 'Vormgeving en Engagement' KCO Zwolle
4 februari - 18 maart 2006

Kijk voor foto's van de opening op www.mikser.nl/images/news/focus
Lees voor meer informatie het hier onderstaande persbericht

'Vormgeving en engagement' staat centraal in de eerste FOCUS expositie die 4 februari wordt geopend in de KCO Cultuursalon in Zwolle. FOCUS is een nieuwe reeks tentoonstellingen in de Cultuursalon met werk van kunstenaars en vormgevers uit Overijssel.

Het thema voor FOCUS1 is 'vormgeving en engagement'. Engagement wordt breed opgevat, het hoeft niet alleen op politieke betrokkenheid te duiden. Het kan eveneens bevlogenheid en passie voor 'het vak' betekenen. Engagement is ook niet altijd even zichtbaar. FOCUS1 licht een tipje van de sluier op van Overijssels engagement, met werk van een ruimtelijk ontwerper, een animatiekunstenaar en twee grafisch ontwerpbureaus. Hun engagement loopt uiteen van de liefde voor de rafelrand van een loden letter en de liefde voor het ambacht tot maatschappelijke betrokkenheid en het willen versterken van cultuurbewustzijn.

FOCUS1 wordt zaterdag 4 februari om 16.00 uur geopend door John Patrick Nijkamp, gastcurator van FOCUS1. Na de opening is er een presentatie van het architectenbureau RAL2005. Engagement is een belangrijk element in de ontwerppraktijk van dit bureau. DJ Luxaflex omlijst de opening van FOCUS1 met geluid.

Douwe Dijkstra (Kampen), presenteert enkele animatiefilms, waaronder The Washing Machine. Ontwerpatelier (Enschede), vestigt zich tijdelijk in de Cultuursalon en laat zien hoe het atelier werkt. Rico Pronk (Enschede) maakt speciaal voor de expositieruimte een lichtinstallatie. Eva Blaak (Zwolle), toont LAST WEEK PART 3, een uitgave van DEBOKOFHETLOKET.